Workshops

_______________________________________________________________________________________________________________

 

 

NADA Aquascaping Workshop - Hoe richt ik mijn aquarium in volgens het Nature Style Concept

 

Datum: Zondagnamiddag 15 november 2015 om 13u in de NADA conceptstore - tot 18u, met pauze.

 

Een mooi beplant aquarium opstarten of een Japanse Iwagumi-scape ontwerpen zoals Takashi Amano? Wil je een aquarium maar je weet niet wat of hoe? Doe mee aan onze interactieve namiddag en we helpen je verder!

 

Keuze uit drie keuze trajecten!

 

1. Een Iwagumi Aquascape maken in een Dennerlé cube van 30l of 60l

2. Onder begeleiding van ons team een mooi landschap opbouwen in een eigen aquarium dat je mee neemt of op maat laat maken

3. Gewoon aan de workshop deelnemen, maar geen aquarium inrichten, louter informatief, uit interesse

 

Tijdens deze mini-cursus ontwerpen we samen een Iwagumi-scape met ‘yamaya of seiryu stones’ (ADA) in een nano-cube van 30l of 60l (andere modellen van Dennerlé of Do!Aqua mogelijk of bespreekbaar). Samen doorlopen we alle stappen: van bodem met substraat en bemesting, uitzetten van de mineralen en bacteriecultuur, naar de juiste esthetische en optische steenzetting (gebruik van gulde snede, Japanse ZEN principes,…) tot de geschikte beplantingskeuze en gezamenlijke aanplanting, het opbinden van de mossen,… Aquascaper Jan Vos geeft een demonstratie Aquascaping, de les wordt gegeven door Jan Vos, Marieke Vos en Didier Lemeer

 

Na deze namiddag ga je naar huis met je eigen gloednieuw en prachtig ingericht aquarium, zodat je na het vullen en aansluiten van de apparatuur een kant-en-klare aquascape hebt. Na enkele weken kan je dieren/garnalen/vissen toevoegen en heb je een prachtig Japans aquarium vol leven in huis. Na het volgen van deze cursus geniet je bovendien 10% korting op de aankoop van de dieren.

 

Inschrijven //

Inschrijen kan via de winkel, telefonisch of per email. Inschrijvingen zijn pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld.

 

Kostprijs van deze cursus //

Optie 1 = 225 euro inschrijving, max. 10 personen toegelaten - Nog steeds enkele plaatsen beschikbaar!

Prijs omvat: Nano cube 30L Dennerlé (Aquarium 30x30x35cm, afdekplaat, zwarte achterwand, rubberen stabilisatie mat, nano hoekfilter, nano-light 9W/11W), bodem en substraat, bemesting en mineralen, stenen (1xL, 1xM, 2xS twv 45 euro), plantenmix, de opleiding. Kostprijs voor een cube 60l = 315 euro.

Optie 2. een eigen aquarium inrichten = 175 euro

Optie 3, komen luisteren en kijken = 50 euro, u gaat naar huis met veel inspiratie en enkel mooie boeken.

 

Andere modellen aquarium, filter (extern), instroom/uitstroom en verlichting (ADA, Dennerlé LED, Scapers light, Arcadia LED stretch… ) mogelijk. Wil je werken met bijzondere planten of stenen? Vraag dit dan max. 10 dagen op voorhand aan, dan kunnen wij deze voor u bestellen.

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________

 

 

DIY // Een verticaal tuintje met geconserveerde mossen maken

 

Nieuwe datum: Zondagnamiddag 13december 2015 om 14u in de NADA conceptstore

 

Leer over het stabiliseren van mossen en tillandsia's en maak hiermee een levend kunstwerk

We geven eerst een korte uitleg over het stabiliseren en conserveren van planten en mossen, stellen daarna de materialen voor en maken een schets / ontwerp voor het uiteindelijke schilderij.

 

Na een korte pauze en het verdelen van de planten/mossen bereiden we het werk voor en lijmen we onze kader in. Na het lijmen worden de mossen zorgvuldig uitgezet in de lijst.

 

Na een klein uurtje 'planten' zijn de kunstwerken klaar. Deelnemers gaan naar huis naar huis met een onderhoudsloos kader met echte mossen.

 

Keuze uit een witte of zwarte lijst.

 

Inschrijven //

Inschrijen kan via de winkel, telefonisch of per email. Inschrijvingen zijn pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld.

 

Kostprijs van deze cursus //

100 euro inschrijving, max. 10 personen toegelaten

Inbegrepen: lesgeld en alle materialen, je gaat naar huis met een moskader van 50x50cm, ter waarde van 145€!

 

Optioneel te bestellen bij NADA //

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je kiezen voor een groter schilderij! Laat op voorhand even weten welke kleur van kader je wenst: een witte of een zwarte lijst.

 

_______________________________________________________________________________________________________________