Assortiment

NADA // AQUA

_________________________________________________________________________________

 

NATURE STYLE AQUARIUM / WABI-KUSA / ADA / AQUARISTIEK / GARNALEN

 

Wat is het NADA AQUA of Nature Style Aquarium concept?

 

NADA richt zijn aquariums in volgens het Nature Style concept. Het Nature Style Aquarium is een aquarium waarin een bestaand ecosysteem wordt nagebouwd in de allerbeste condi- ties en met op de werkelijke (of de natuurlijke) situatie gebaseerde waterwaarden (=biotoopsimulatie). Door de natuur na te bootsen kan men de natuur beter begrijpen en beheren. Vanuit (zelf)educatie ontstaat een verbazing, die op zich dan weer leidt tot een verbeterde of andere omgang met onze directe, natuurlijke leefomgeving. Het aquarium zo natuurgetrouw mogelijk inrichten en tevens een designobject creëren dat een vooraanstaande plaats krijgt in het interieur, daar gaat het om.

 

Deze ontwerpbranche werd de laatste jaren verheven tot een ware designhype (“aqua design” of “aquascaping” genaamd), die vanuit Japan de rest van de wereld langzaam maar zeker verovert. In België is de trend nog nieuw, maar er is grote vraag naar de betere producten en tools die u uiteraard bij NADA kan kopen.

 

Hierin is NADA uniek, want er zijn momenteel nog maar weinig leveranciers in Vlaanderen die hun scape producten of deze waterecosystemen / landschappen zelf kunnen tentoonstellen op locatie of geheel ingericht in een galerij, zoals bij NADA.

 

Wat biedt NADA aan in de winkel?

 

In de winkel worden de betere merken en kwalitatieve producten aangeboden, samen met een uitgebreide uitleg over het gebruik, de verzoring en het onderhoud.
 Aquaria, alle toebehoren zoals technische uitrusting, en hardware, verlichting, tools, producten voor onderhoud, opbouw, waterkwaliteit en waterwaarden, substraten, bodems, verschillende soorten aan hout en stenen, scape elementen, een beperkt aanbod aan de betere en onderhoudsvriendelijke planten, vissen en dwerggarnalen (groot deel uit eigen kweek) enz. worden te koop aangeboden.

 

Daarnaast worden bij NADA een tiental (nano-cube) biotoopaquaria tentoongesteld in de ‘Nature Aquarium Gallery’ om klanten het concept van deze designstijl te tonen en als voorbeeldmodellen. In de kelderruimtes bevindt zich een grotere verkoopsruimte met levende dieren, in de achterliggende kelders een kleinere kweekinstallatie voor planten en kleinere aquariumdieren, op het gelijkvloers kan u ons een groot show-aquarium in de etalage komen bewonderen.

NADA // NATURE

_________________________________________________________________________________

 

MOSKUNST / BIJZONDERE PLANTEN / KRUIDEN / AIR -SKY PLANTS / BONSAI

 

Wat verkopen we in onze natuur-afdeling?

 

Mosschilderijen & plantenkaders – Onderhoudloze groene wanden

Cactusussen & vetplanten, bijzonder groen, geurplanten

Skyplanters – Hang je planten of tomaten eens ondersteboven!

Originele accenten voor groen aan de muur, bonte magneetpotjes

Zelf bewaterende potten en plantenbakken, ook voor het terras

Air-plants, vaasjes, stolpen en glasswerk – Pottery

Binnen en buiten bonsaï – verzorging en onderhoud - NIEUW AANBOD!!!!

Alles voor verticaal tuinieren – Karoo, Minigarden, Any Green

Stadsboeren – Kruiden, zaden, kweekkastjes, teeltaarde

Click & Grow – Planten telen zonder zorgen, volautomatisch

Mooie geschenkartikelen - Ecologische producten en gadgets

Miniatuurlandschapjes - Kleine ecosystemen - Decoratief hout

Originele hangpotten - Mooie bloembakken - Binnenvijvertjes in jeans

Regenboogmakers - FSC artiekelen - Bijenhotels of bijenkorven

Alles om onze vogeltjes te verwennen: nestkastjes, vetbolletjes, huisjes...

 

Wat is er uniek aan het product of de dienst en wat is er vernieuwend?

 

De meeste van onze producten zijn uniek in Vlaanderen. Behalve via webshops zijn deze vaak nog nergens te koop, noch te bezichtigen. Omdat we ook zelf dwerggarnalen kweken, kunnen we de prijs van andere producten drukken en topkwaliteit aan prijzen aan- bieden die niet hoger liggen dan bij de concurrenten. Omdat het aanbod bij NADA beter zal zijn zullen kenners automatisch voor NADA kiezen.

 

Wabi-kusa en glassware

 

Bij NADA kan u niet alleen terecht voor uw aquarium, ook voor wabi-kusa, vivariums, palludariums, indoor of micro-gardening hebben we de nodige tools en producten. We verkopen verschillende glazen sculpturen en allerlei modellen om uw eigen (water) mini-landschap of ecosysteem in op te bouwen. Ook de substraten, de klei en stoffen voor het maken van eigen wabi-kusa objecten zijn bij NADA verkrijgbaar. Deze producten worden verkocht op gewicht. De grotere objecten en de lege bakken zoals de glassware (al dan niet voorzien van een scape), worden per stuk verkocht afhankelijk van beplanting.

 

Enkele van onze merken:

ADA, Aquatic Nature, Easy Life, Eheim, NADA, Sera, Dennerlé, Do!Aqua, Bassleer, Arcadia, JBL, Superfish, Top Aquarium Goods (TAG), Top Nature Aquarium (TNA)...

 

 

NADA ondersteunt organisaties en intiatieven die bijdragen tot een beter leefmilieu (Velt, Natuurpunt,…) en zal een deel van hun producten ook te koop aanbieden in de winkel. Dit zijn kleinere producten: een bijenhotel, boeken, een dierenzoekkaart, vogelkastjes,…

 

Wat biedt NADA aan in de winkel?

 

We verkopen (design)objecten rond groen en kamerplanten, decoratieve bloempotten, skyplanters, kleine glazen objecten met planten, hangpotten uit glaswerk, ondersteboven hangende planten (sky plants), air planters, systemen om ondersteboven te tuinieren, modules voor verticale tuinen, onderhoudsvriendelijke plantsystemen, potten met een eigen bewateringssysteem, sensoren en app's voor planten, plug ‘n’ play modules, kleinere indoor serres en terrariums, vivariums of paludariums, kleine verticale tuintjes of groene schilderijen met automatisch bewateringssysteem, kindertuintjes, verschillende originele objecten met kiemplantjes en vetplantjes, ruw houtwerk of gesteente puur ter decoratie, aquapieces, ecologische kunstwerken,...

 

Ook verkoopt NADA zelf ontworpen ecologische producten onder de Home Collection van Ecoventions. Deze producten worden enkel in de NADA winkel aangeboden, niet op de webshop, daar het gaat om kleine oplages en tijdelijke aanbiedingen. Altijd iets nieuws.

 

Wat is er uniek aan het product of de dienst en wat is er vernieuwend?

 

 

 

De producten van Ecoventions zijn gemaakt in eigen huis en dus uniek. Ze zijn eveneens handgemaakt, elk product is dus verschillend. Omdat het gaat om designobjecten in combinatie met levende materie is er uiteraard steeds een unieke factor, geen twee planten groeien immers gelijkend. Bij de grotere tuincentra of plantenzaken zijn uiteraard ook origineel potten en systemen beschikbaar, maar daar ligt de focus minder op het design, de functie en/of onderhoudsvriendelijkheid. NADA combineert vorm, functie en klant en plantvriendelijkheid, met goede plantenkeuzes die zorgen voor een minimum aan onderhoud en een maximum aan design, genot, kwaliteit en prestatieve waarde.

 

De NADA zaden-collectie

 

Behalve originele potten en plantsystemen heeft NADA ook een eigen zaden-bibliotheek. Wij verkopen zaden van alle basic groenten en kruiden, alsook verschillende vergeten of 'andere' groenten, (veld)bloemenmengsels en microgewassen.

 

Enkele van onze merken:

Serax, Boskke, Do!Aqua, Twinzz, Magnetized, DM depot /, Karoo, Root!t, Hydrogarden, Minigarden, Esshert, Kikkerland, Lechuza, Umbra, KEK, Bonsaï, Any Green,...

 

“In een aquarium moeten de planten, vissen, micro-organismen enz., met en naast elkaar overleven - zoals wij moeten samenleven met respect voor elkaar en de natuur. Deze wereld kan slechts blijven voortbestaan wanneer alle elementen zich in evenwicht bevinden. Wanneer deze biotopen en waterlandschappen een publiek fascineren, is dit omdat ze deze harmonie voorstellen. Indien deze ecologische boodschap, voorgesteld door een micro wereld tussen glazen wanden, ertoe bijdraagt ons over de natuur te verbazen, zou dit de mooiste beloning zijn voor dit concept.”

 

Takashi Amano, grondlegger Nature Style Aquarium

NADA // URBAN FARMING

_________________________________________________________________________________

 

URBAN GREEN & CITY FARMING & WINDOW GARDENING & AQUAPHONICS

 

 

Wat is het NADA AQUA of Nature Style Aquarium concept?

 

Naast het verkopen van aqauria en designproducten willen wij een inspiratiebron zijn voor iedereen die in een stedelijke omgeving of met een minimum aan (buiten)ruimte, nood heeft aan meer (eetbaar) groen.

 

Urban en city farming, window farming, micro-tuinieren, vertical gardening, ondersteboven tuinieren... zijn maar een kleine opsomming van de verschillende opkomende alternatieve tuin- en groenvormen die een (vaak noodgedwongen of plaatsbesparende) oplossing bieden voor de klassieke kamer- plant of balkonopvulling. De decoratieve waarde van een verticale tuin of een levend schilderij is niet te onderschatten, en behalve milieuvriendelijk, zuiverend en rustgevend zijn er tal van andere voordelen voor uw huiskamer.

 

Wat biedt NADA aan in de winkel?

 

In de winkel worden de betere merken en kwalitatieve producten aangeboden, aslook DIY installaties, plug’n’play pakketjes, flessentuinen, raampotten, aquaponische systemen en gardenkits voor zowel het publiek met groene vingers als de mogelijke klant met behoefte aan groen maar weinig kennis, ervaring, plaats of tijd.

 

Ook bieden wij boeken, andere lectuur en advies aan over verschillende vormen van stadsontharding, groen in de hoogte, stedelijk groen en urban farming. Lees meer hierover op de pagina groeninfopunt. Tenslotte verkopen wij enkele producten voor guerrilla gardening, zoals de zaadbommetjes en mos grafitti (indien voorradig).

 

 

Wat is er uniek aan het product of de dienst en wat is er vernieuwend?

 

De kennis over deze producten die het NADA-team kan aanbieden is zeer belangrijk daar veel uitleg bij de aankoop van nieuwe en onbekende producten nodig is, en soms enige technische achtergrond. Laat u hierdoor niet afschrikken, er zijn ook verschillen 'plug'n'play' producten in ons aanbod. Inspelen op deze trend is voor NADA zeer belangrijk, omdat hier een belangrijke marktpositie mee wordt verworven, en ook een duidelijk statement wordt gemaakt.

 

Enkele van onze merken…

Click & Grow, Kikkerland, Serax,, When Objects Work, Windowfarm, Twinzz, Zuiver, Boskke, Lechuza flowerpots, DM Depot,

 

NADA // DE WATER ARCHITECT

__________________________________________________________________________________________________

 

URBAN VIJVERCOLLECTIE & WATERPROUCTEN & HOUTWERK - MAATWERK

 

Wie is Koen Vanhoutte, de waterarchitect?

 

Op de binnenplaats en voor de inkomruimte van de NADA winkel worden verschillende vijverelementen tentoongesteld uit het productengamma van De Water Architect, het bedrijf van Koen Vanhoutte, met wie NADA een samenwerking aangaat om de beste expertise te kunnen leveren in deze speciale branche.

 

Het gaat om kleinere water- en vijverelementen die uitermate geschikt zijn voor kleinere ruimten / oppervlaktes zoals stadstuintjes, balkon, binnentuin, (dak)terras, en over educatieve watertuintjes voor kinderen of scholen.

 

Wat biedt NADA aan in de winkel?

 

Graaf- en breekwerken, een huurwoning, een kleine tuin, balkon of dakterras? Dat zijn kort al enkele redenen om niet aan een waterpartij te willen beginnen. Dat is echter niet nodig. Speciaal voor u heeft De Water Architect een volledig gamma aan alleenstaande en zelfzuiverende waterpartijen ontwikkeld. Een terrasvijver wordt in opbouw en losstaand op uw terras, daktuin of in het tuingroen geplaatst wordt. Deze worden in eigen huis uitgevoerd in hardhout, inox of steen. Een eenvoudige aansluiting voor electriciteit volstaat. Alles wordt op maat ontworpen en gemaakt. Wenst u een karakteristiek water element in uw tuin te integreren of wil u een natuurlijke zwemvijver. Of hebt u liever een kindvriendelijke waterpartij op het terras. Wij maken samen met u een eigen ontwerp met betrouwbare waterkwaliteit.

 

Wat is er uniek aan het product of de dienst en wat is er vernieuwend?

 

De Water Architect heeft nieuwe systemen gecreëerd die water op een natuurlijke manier zuiveren. Dit gebeurt door de biologische processen van waterorganismes en waterplanten oordeelkundig aan te wenden in tal van dagelijkse toepas- singen in water. Zo brengt men natuurlijk water weer terug in de woon- en werkomgeving, en beschermen we de toekomst van onze kinderen, zonder in te boeten aan het genot van gezond water.

 

Meer weten over de Water Architect?

De Water Architect // Koen Vanhoutte

PhD/MBA/MSc Aquatisch bioloog & botanicus

GSM: +32 (0) 485 611406

Email: koen.vanhoutte@usa.net

www.waterarchitect.be

Eikendreef 6 B-9080 Lochristi Belgium